Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Bunatati pentru colindatori
S-or fi saturat bietii colindatori de atatia carnati si friptura de porc, asa ca m-am gandit sa schimb putin meniul.
Spalam pulpele de rata, le scurgem bine, le crestam pielea si le condimentam cu un amestec de sare, piper, rozmarin si usturoi granulat. Le asezam intr-o tava, pe hartie de copt, le acoperim cu folie de aluminiu si le dam la cuptor, la foc mediu. Dupa aproximativ 1 ora, scoatem folia si le lasam sa se rumeneasca.
Pentru sos, spalam prunele si le taiem in jumatati. Asezam prunele intr-o tava intr-un singur strat, punem peste ele vinul, zaharul, otetul, scortisoara si cuisoarele. Dam tava la cuptor pana prunele se inmoaie, dar isi pastreaza forma si sosul se ingroasa. Daca sosul nu s-a ingrosat suficient, il scurgem intr-o craticioara si il punem la fiert separat, pana obtinem consistenta dorita, apoi il turnam inapoi peste prune.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola