Pieptul de rata este considerat o delicatesa si se combineaza foarte bine in asociatia dulce - sarat.
L-am acompaniat cu paste chinezesti cu fierbere rapida- noodles.
Am avut un borcan de sos special pentru caramelizat carne de rata, pui etc.
Daca nu gasiti, nu este indispensabil, puteti face acest sos - reteta aici.
https://blogulluicatalina.blogspot.com/2018/02/piept-de-rata-caramelizat.html
Crestati pielea pieptului - taiati linii cu un cutit fără a ajunge la carne.
Pregatiti marinata: amestecati sosul cu usturoiul tocat, mierea si sosul soia.
Adaugati piper proaspat macinat si ungeti bine pieptul cu 2/3 din sosul obtinut.
Dati la rece 1-2 ore si intoarceti si ungeti de 2 ori.
Incalziti cuptorul la 180°C .
Indepartati sosul si puneti pieptul intr-un vas pentru cuptor cu pilea grasa in jos.
Dati la cuptor timp de 15 minute. Va lasa multa grrasime.
Indepartati toata grasimea si ungeti din nou bine pieptul cu sosul ramas si pastrat.
Dati din nou la cuptor timp de 10 minute.
Arozati-l bine cu sos.
Taiati-l felii fine si arozati-l cu sos.
Daca vi se par prea roz , puneti-le 2-3 minute la cuptor in sosul ramas.
Cu sosul ramas puteti asezona pastele.
Le fierbeti conform instructiuni 2-3 minute in apa fiarta.
Le scurgeti bine si le dati prin sosul ramas.
Serviti imediat !