Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic

de -Licurici- in Rata, 16 Mar 2016 | 3921 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru rata cu legume:
    • 2 pulpe de rata;
    • 5 cartofi medii;
    • 2 morcovi mari;
    • 2 cepe rosii mici;
    • 2 cepe albe mici;
    • o lamaie;
    • o portocala;
    • rozmarin;
    • sare de Himalaya cu piper.
    Pentru sosul de fistic:
    • 150 g fistic decojit;
    • o mana de baby spanac;
    • 2 linguri ulei de masline;
    • zeama de la o jumatate de lamaie;
    • zeama de la o jumatate de lime;
    • zeama de la o jumatate de portocala;
    • sare de Himalaya cu piper;
    • apa.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic:

  1. Am spalat pulpele de rata, le-am lasat la scurs, apoi le-am sters cu un servetel.
  2. Am curatat si spalat legumele, apoi le-am taiat in sferturi.
  3. La fel am procedat si cu lamaia si portocala.
  4. Pulpele de rata le-am crestat putin cu cutitul (fara sa ajung la carne) si le-am condimentat cu sare si piper, pe ambele parti.
  5. Am asezat cartofii, morcovii si cepele in tava, apoi am adaugat pulpele de rata cu pielea in jos.
  6. La sfarsit, am stors de zeama sferturile de lamaie si portocala, peste carne si legume.
  7. Am adaugat putin rozmarin pe deasupra, un pahar cu apa si am acoperit tava cu staniol.
  8. Am bagat tava in cuptorul preincalzit pentru o ora si ceva, apoi am scos staniolul, am intors pulpele, am stropit legumele cu zeama si am bagat tava in cuptor, pentru 40 min.
  9. In total, am lasat tava la cuptor pentru doua ore jumatate.
  10. Pentru sosul de fistic, am pus toate ingredientele in blender si le-am amestecat, pana s-a format sosul.
  11. Am servit pulpele de rata impreuna cu legumele si sosul de fistic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de rata cu legume la cuptor si sos de fistic" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Rocsi 1

17.03.2016, 19:51

-Licurici- 1

18.03.2016, 07:36

mihaelar63 1

30.07.2017, 02:00

Frumoasa compozitie culinara Incitant sosul de fistic

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rata pe varza