Pulpe de pui cu garnitura

de Sorinutza in Pui, 5 Oct 2012 | 4961 vizualizari

 

Nu stiam ce sa-i mai fac iubitului de mancare. Si am dat un pic de culoare unui preparat pe care cu siguranta il stiti, si anume, pulpe de pui cu cartofi la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • Pentru la cuptor avem asa :
  • 8-10 pulpe
  • 4 cartofi mari
  • vegeta
  • piper macinat cu usturoi
  • ulei
  • Pentru sosul - garnitura:
  • 1/2 ardei kapia
  • 1 ceapa verde mai bogata
  • 1 morcov mare
  • 2 catei usturoi
  • marar (se poate si uscat)
  • cimbru (se poate si usat)
  • 1 ardei iute
  • 1 rosioara coapta
  • 100 gr bulion
  • 10 ml ulei
  • sare
  • piper
  • apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu garnitura:

Pregatim inainte de toate pulpele. Le ungem cu ulei, adaugam peste ele vegeta/delikat, piperul cu usturoiul macinat si le lasam 15-20min.

Aprindem cuptorul si il lasam cu flacara mare.

Curatam cartofii si ii feliem , dupa care ii taiem paie groase.

Ii asezam intr-o tava care in prealabil a fost unsa cu ulei / untura, peste care, apoi, punem pulpele si bagam la cuptor timp de 50min.

Intre timp facem compozitia pentru sosul - garnitura astfel : radem morcovul , tocam marunt tot ce avem, presaram sare, piper, adaugam mararul si cimbrul (dupa gust) . Le amestecam si le punem intr-o tigaie (eu am folosit tigaie de tuci) cu putin ulei.

Le amestecam continuu timp de 5min dupa care adaugam bulionul/suc de rosii (ce preferati sau aveti la-ndemana) si putina apa.

Sosul nu dureaza mai mult de 8-10min pe foc. Cand este gata il scoateti intr-o farfurie si-l lasati sa se raceasca.

Cand pulpele si cartofii sunt gata, le asociati cu sosul-garnitura. Si a iesit ... ca-n poze :)

TIPS-URI

1

Puteti folosi si garnitura de legume in loc de cartofi si fara sos :D sau doar sosul impreuna cu pulpele :)

2

La un moment dat o sa descoperiti ca ati lasat mancare pentru sos :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu garnitura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

Sorinutza 1

07.10.2012, 16:40

Ar trebui sa imi fac curaj si sa incep sa gatesc mai des Si sa impart cu voi .
Va multumesc !

Bunica 1

27.04.2013, 08:08

la multi ani!

Sorinutza 1

26.05.2013, 10:35

Multumesc, Bunica!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciocanele cu ciuperci la cuptor