Chiar daca e o mancare simpla, este foarte gustoasa, iar pentru masa de pranz este ideala. Bucuria este si mai mare cand la sfarsit primesti nota 10! Pentru asta am avut un ajutor de incredere, noile condimente Delikat care m-au ajutat sa dau mancarii un gust bogat si o aroma deosebita. Cum? Datorita noii game de produse Delikat care contin numai ingrediente 100% naturale, fara aditivi si potentiatori de aroma si care au un gust autentic, bogat si plin de savoare.
"Gatesc cu noile condimente Delikat cu ingrediente 100% naturale"
Mai intai se pun cartofii in coaja la fiert. In acest timp, se pregatesc pulpele.
Se spala bine pulpele, se sterg de apa, apoi se condimenteaza cu sare, piper proaspat macinat si condimentele pentru pui de la Delikat. Se freaca bine pulpele cu aceste ingrediente si se asaza intr-o tava de yena. Se stropesc cu ulei si se presara deasupra rozmarinul macinat Delikat. Se lasa o ora la rece.
Cand sunt gata cartofii, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se taie cartofii in cubulete mici si se lasa deoparte.
Rulada sau kaiserul se taie in bucatele mici. Se pune o cratita pe foc impreuna cu 2-3 lg ulei si se adauga bucatelele de rulada si se lasa sa se prajeasca usor, amestecand. Ceapa se curata si se taie julienne. Ardeiul kapia se spala si se taie la fel, in felii subtiri. Se adauga pe rand intai ceapa, se lasa usor la calit, apoi se pun ardeii. La final se pun cartofii si se amesteca. Se presara condimentele pentru cartofi si se omogenizeaza. Se adauga si sare dupa gust, piper proaspat macinat si se mai amesteca. La final se adauga patrunjelul verde tocat.
Pulpele se scot intre timp de la rece, se toarna vinul, se acopera vasul cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade C. Dupa cca. jumatate de ora, cand intra usor furculita in carne, se indeparteaza folia si se adauga ceapa taiata in 6 bucati si lamaia taiata felii mai groase. Se da din nou la cuptor si se lasa pana se rumenesc bine pulpele, stropind din cand in cand cu sosul din tava.
Cand sunt gata, se servesc alaturi de cartofi si o salata de legume sau muraturi, dupa bunul plac.
Pofta buna!
1
Se pot fierbe cartofii de cu seara, iar pulpele se condimenteaza si se lasa peste noapte, astfel va dura mai putin pana cand va fi gata pranzul.
2
Lamaia este optionala.