Orezul cu legume si salata de varza este un preparat usor, de vara;) si este foaaaarte bun! Am adaugat in orez si condimentul natural Delik`at- ierburi cu patrunjel. Acest condiment a dat orezului o aroma si gust minunat!
Ceapa se curata, spala si toaca marunt.
Morcovul se curata, se spala si se da pe razatoarea mica.
Ardeiului i se scoate cotorul, se spala si se toaca marunt.
Se ia o tigaie, se pune o lingura de ulei si ceapa tocata marunt.
Se pune pe foc, iar cand uleiul da semne ca s-a incins, se adauga un praf de sare.
Adauga pe rand morcovul, ardeiul, ciupercile si orezul spalat.
Amesteca bine si lasa 1-2 minute pe foc.
Pune peste amestecul cu orez 200 ml apa calda si lasa la fiert la foc potrivit.
Cand orezul este pe jumatate fiert, adaugi rosiile curatate de coaja si tocate cubulete si condimentele.
Lasa la fiert la foc potrivit, amestecand din cand in cand, pentru a nu se lipi.
Cand a scazut zeama, stinge focul si acopera vasul cu un capac.
Salata de varza
Se ia o varza, se curata primele foi si se taie in doua.
Morcovul se spala, curata de coaja si se da pe razatoarea mica.
Se toaca o parte din varza, se amesteca cu marar tocat si cu morcov ras.
Saram, piperam si asezonam cu otet si ulei de masline.
Servim orezul cu salata de varza.
1
Un praf de sare, pentru mine, inseamna cat iau intre trei degete (aratator, mijlociu, mare)