Pulpa marinata la cuptor

de Valclaudia in Porc, 26 Dec 2013 | 5709 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg pulpa proaspata de porc
  • carnati de porc proaspeti
  • 4 foi de dafin
  • 5-6 linguri de ulei
  • 1 capatana mare de usturoi
  • 300 ml vin rosu de casa
  • boabe de mustar (2 linguri)
  • boabe de piper
  • sare si piper dupa gust
  • sos de soia (6-7 linguri)
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa marinata la cuptor:

Spalam carnea si o taiem felii potrivite. Ungem feliile cu ulei.

Usturoiul se curata de coaja si se taie rondele.

Intr-un castron de plastic preparam marinata: amestecam sosul de soia cu boabele de mustar si de piper.
Adaugam sare si piper dupa gust, foile de dafin, usturoiul taiat rondele iar la final un pahar mare de vin rosu de casa (300 ml).

Adaugam carnea in castron, amestecam bine si dam castronul (acoperit!) la rece pana a doua zi.

Asezam a doua zi feliile marinate intr-o tava, turnam marinata (sosul in care am tinut peste noapte carnea) deasupra, mai adaugam daca consideram necesar putin ulei, asezam bucati de carnati proaspeti peste carnea din tava, acoperim cu staniol si dam tava la cuptor pentru 90 minute la temperatura medie.

La jumatatea timpului de preparare indepartam staniolul pentru a lasa carnea sa se rumeneasca.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa marinata la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc impanata cu sunca si usturoi la cuptor