Reteta cu nr. 400 nu s-a nimerit a fi un desert, ci o mancare consistenta, care cred ca e pe placul oricui. *** Preparata astfel, carnea de porc nu va fi fada, uscata, iar sosul cu vin va merge de minune alaturi de un piure cremos de cartofi.
Spalam pulpa de porc si o portionam, apoi asezam bucatile de carne intr-o tava unsa cu ulei.
Condimentam cu sare, piper, boia de ardei si cimbru, dupa care adaugam vinul si completam cu apa, astfel incat carnea sa fie cuprinsa aproape in totalitate de lichid.
Acoperim tava cu folie de aluminiu si dam la cuptor, pentru cca 40 minute.
Cand carnea este suficient de fiarta, indepartam folia de aluminiu si adaugam in tava 500 ml suc de rosii facut in casa ( natural, usor acrisor). Curatam usturoiul si-l feliem, apoi imprastiem feliile pe suprafata carnii si punem tava iar in cuptor, fara folie, pana se rumeneste frumos ( inca aproximativ 15 minute ).
Servim cu piure de cartofi.
1
Daca bucata de pulpa are si grasime, friptura va fi si mai gustoasa .