Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice

de Bucataras Medi in Curcan, 6 Feb 2012 | 4872 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pulpa superioara de curcan
  • circa 50 g piper mozaic piper macinat
  • 5-6 catei de  usturoi
  • cimbru
  • ulei de masline
  • zeama de la o lamaie
  • zeama de la o portocala
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice:

Carnea se spala,se lasa la scurs dupa care se stropeste cu putin ulei de masline si se  condimenteaza cu sare,piper macinat mai mare .Punem piperul  pe o folie de aluminiu in strat subtire si apoi tavalim carnea  prin acesta.Asezam carnea intr-o tava .Stoarcem zeama de la o lamaiesi de la o portocala si turnam peste carne.Daca mai este nevoie putem adauga si putina apa.Acoperim tava cu o folie de aluminiu si dam la foc pentru circa 40 mindupa care indepartam folia si mai lasam pana cand carnea se rumeneste frumos.Din cand in cand avem grija sa stropim carnea cu sosul din tava.Cand friptura esta gata facuta si frumos rumenita o scoatem pe un platou,lasam sa se racoreasca si apoi putem taia felii potrivite.Sosul din tava il turnam intr-o sosiera si il servim la friptura impreuna cu o garnitura si o salata.Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpa de curcan in crusta de piper si suc de citrice" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de curcan la cuptor cu sos de portocale