Delicios.......
Pentru inceput m-am ocupat de curcan....l-am spalat bine si l-am pus intr-o oala cu apa (curcanul l-am asezat culcat pentru a-l acoperi apa) pentru a-i trage o usoara fiertura cam 15 min pe fiecare parte . In apa am pus o lingura vegeta si a rezultat o supica buna. Apoi l-am scos din oala si l-am asezat intr-o tava in care fac deobicei friptura....si l-am uns cu toate mirodeniile : sos de soia, sare, piper, rozmarin, cimbru si cu mierea dizolvata in putina zeama de la carne.L-am pus in tava cu cca 250 ml supa, l-am mai uns cu putin unt si l-am dat la cuptor. Din cand in cand (cam la 20 min il mai scoteam din cuptor pentru a-l intoarce pe ambele parti si a-l "insiropa" cu sosul din tava iar dupa aproximativ 2 ore l-am stropit cu vinul alb ....iar sotul meu a adaugat (asa pentru decor) doua mere carora le-a scos cotorul si le-a umplut cu stafide. A fost o idee foarte buna , s-au combinat foarte bine cu curcanul....
Intr-o tigaie am pus unt si am tras ceapa tocata marunt. Apoi am adaugat amestecul de legume, si dupa ce s-au imprietenit toate componentele am adaugat orezul bine spalat, untul, vegeta si cca 500 ml supa. Dupa ce a scazut bine orezul, l-am acoperit si l-am dat deoparte de pe foc.
Dupa ce curcanul a fost gat ...adica s-a rumenit, l-am pus pe un platou cu garnitura de orez. A iesit o grozavie...