Puiul a fost cum a fost, dar umplutura, un deliciu!
Sa-mi traiasca socrii si sa mai mearga vara la tara unde cresc puii mari!
Mai intai pregatim umplutura.
Punem ficatul la fiert in putina apa cu sare si lasam sa dea in cateva clocote, apoi il scurgem de apa si il taiem cubulete.
Taiem kaizerul felii si il prajim in uleiul incins, apoi adaugam legumele tocate marunt si lasam pana acestea se vor inmuia, mestecand continuu sa nu se lipeasca.
Adaugam ficatul, potrivim de sare si condimente, apoi amestecam orezul si mai lasam putin pe foc dupa care dam la rece.
Pregatim intre timp puiul pe care il intepam din loc in loc cu o furculita si il condimentam cu piper si boia dulce, presaram sare si lasam asa sa se odihneasca pana se racesc ingredientele pentru umplutura.
Nu am mai uns puiul cu ulei deoarece a avut destula grasime pe sub piele.
Tocam patrunjelul marunt si il amestecam cu ingredientele pentru umplutura cand acestea se racesc, apoi umplem cu ele puiul si ii coasem pielea pentru a nu se imprastia.
Punem putina apa intr-un vas de termorezistent, asezam puiul, acoperim cu capac(eu am pus staniol ca era puiul mai inalt) si il dam la cuptor la 200 grade pentru circa 90 minute. Spre final il lasam neacoperit pentru a se coace frumos, sa prinda crusta.
Noi am servit cu ketchup picant.
1
Daca puiul nu are grasime, acesta se va unge cu ulei apoi se va condimenta.
2
Frunzele de dafin este bine sa fie lasate doar putin in timpul prajirii umpluturii, apoi se vor scoate pentru a nu lasa un gust amar.