Pastrama din piept de pui

de CookieMonster in Mezel de casa, 30 Apr 2013 | 10104 vizualizari

 

Reteta este adaptata dupa cea de pe bucataresele vesele. Va rezulta o pastrama extrem de delicoasa, un pic picanta, sanatoasa si numai buna pentru pachetelul celor mici sau celor mari ;).

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui dezosat
  • 2- 3 foi de dafin
  • 3-4 boabe de ienihibar
  • piper macinat
  • 1 lingura de sare
  • 300 ml apa
  • 2 linguri sos de soia
  • 1 lingura de zahar
  • 2 linguri de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de boia de ardei picant
  • 2 catei de usturoi taiati felii
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pastrama din piept de pui:

1. Pieptul de pui dezosat ( eu am avut un pui intreg si l-am dezosat eu - l-am scos fara piele de pe os) se taie in doua si se pune la marinat impreuna cu toate ingredientele ( dafin, ienihibar, sare, piper, apa, sos soia, zahar, boia dulce si picant si usturoiul) timp de 24 de ore. 

2. Dupa ce a stat la marinat 24 de ore se scoate pipeptul, se leaga bine cu o ata de bucatarie si se pune in cuptorul preincalzit la 150 C (foc mediu) timp de 2 ore impreuna cu putin din marinata. In prima jumatate de ora tava este acoperita cu o folie de aluminiu.

3. Se stropeste din cand in cand cu sosul lasat in tava si se intoarce de mai multe ori.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se serveste rece impreuna cu un sos preferat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pastrama din piept de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Anett 1

30.04.2013, 21:09

Patricia Iordache 1

30.04.2013, 23:41

Super! O sa o incerc si eu pentru Rares

CookieMonster 1

01.05.2013, 09:22

Multumesc Anett, multumesc Patricia chiar iti recomand sa ii faci asa ceva si lui Rares pentru ca este o alternativa tare buna pentru copii

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Churros reteta traditionala spaniola

ieri la 23:28

Tort cu visine, iaurt si bezea

de Rocsi 9

ieri la 19:50

Rețetă delicioasă de tacos cu căpșuni - Desertul perfect de vară

ieri la 08:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Pastrama de pui