Rulada de pui cu ou si marar

de anisoara in Pui, 13 Iun 2010 | 18464 vizualizari

 

O rulada , care se prepara intr-un timp foarte scurt la tigaie , arata aspectuos la masa de sarbatoare si este foarte gustoasa . Toata aroma si gustul specific il reda mararul.In poza este acompaniata din mulii de clatite umplute cu branza si cascaval. In alta poza este servit cu o salata din mazare verde cu cozi de ceapa verde, lei si otet.

 

INGREDIENTE

  • 1 picior de gaina mare
  • 2 oua
  • 20 gr de cascaval ras
  • marar
  • ulei
  • sare
  • piper negru macinat
  • un ou mare
  • 2 linguri de faina
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada de pui cu ou si marar:

Pentru prepararea acestei rulade este necesar sa cumparam una sau doua pulpe de gaina mai mari. Este bine si mai mijlocii . Se spala si se scoate pielita de pe pulpa cu un cutit foarte bine ascutit.

Osul din  mijlocul pulpei se scoate cu varful cutitului cu mare atentie,  cum este aratat in poza . Se bate cu un ciocanas toata bucata de carne pe un fund de lemn. In unele locuri carne este mai groasa, altele mai subtire.Staruiti-va sa egalati pe masura posibilitatii grosimea carnii. Se condimenteaza pe ambele parti cu sare si piper.De acesta mult depinde aspectul ruladei in taietura, cand va fi servit la masa.

La 2 cm de la o margine se presara putin cascaval ras prin razatoare si se aranjeaza bucati mari intr-un rand bucati de ou fiert tare, taiat mascat. Oul se presara cu putina sare si abundent cu mararul spalat si taiat maare in lungime. Partea de 2 cm de la margine se suprapune peste umplutura si se infasoara strans in rulada.

Marginea obtinuta la aceasta rulada o infasurati pe cat este de posibil cu pielita , care a fost inlaturata de la pulpa. Ea nu va acoperi pe diametru toata rulada , dar este indeajuns.

Tigaia cu un diametru mai mare se incalzeste bine cu ulei. Se aranjeaza cu mare atentie in uleiul incins bine si peste fiecare 20 sec se roteste incet   rulada in tigaie pana prinde o pojgita  inveleste bine rulada. Dupa aceasta se scade focul incet si se prajeste cate 3-4 minute pe fiecare parte, tot  schimband rulada pe diferite parti. Se lasa sa se raceasca si daca doriti puteti sa puneti peste ea un fund de lemn, ca sa primeasca o forma mai lungareata in  taietura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada de pui cu ou si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

ieri la 15:59

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Aripi de pui în sos de roşii cu ardei copţi