Musaca de cartofi cu pui

de Irina in Pui, 11 Noi 2015 | 11738 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g piept de pui Agricola Bacau
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 4 rosii potrivite
  • patrunjel verde tocat
  • 5-6 cartofi mari
  • 1 ou
  • 2 linguri de smantana
  • 50 ml lapte
  • parmezan ras
  • sare
  • piper
  • plante aromate
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi cu pui:

Intai am pus cartofii la fiert, in coaja. 

Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am mixat cu ajutorul robotului de bucatarie.

Am tocat ceapa marunt, iar morcovii i-am dat pe razatoarea mica.

Intr-o tigaie incinsa am turnat putin ulei, apoi carnea la calit. Dupa ce am calit carnea am adaugat ceapa si morcovul, putina apa si am lasat sa fiarba. 

Am dat rosiile pe razatoare (solutia mai rapida de a le curata de pielita) si le-am pus in tigaie, peste carne. Am condimentat cu sare, piper si plante aromate dupa gust si amoprit focul.

Dupa ce am curatat cartofii de coaja am taiat o parte din ei rondele. 

Am uns tava pentru cuptor cu unt si am asezat rondelele de cartofi, dupa care am presarat putin parmezan peste ei.

Am pus amestecul de carne si l-am intins bine peste cartofi. 

Deasupra am preferat sa asez un strat de piure de cartofi, preparat astfel: cartofii mixati cu un ou, sare, 2 linguri de smantana si putin lapte, cat sa subtieze usor piureul, sa il pot intinde peste carne. 

La final am presarat parmezan din belsug si am pus tava cu musaca la cuptor 30 minute, in cuptorul deja incins. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi cu pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu ierburi aromatice