Este o reteta foarte buna pentru o masa alaturi de 4 persoane.
Se curata puiul si se spala foarte bine. Se usuca cu prosoape de hartie. Usturoiul se zdrobeste pe tocator cu ajutorul unui cutit. Se cresteaza pielea si se baga pe sub piele bucati de usturoi. Se unge puiul cu ulei, vegeta, piper, cimbru, boia (inclusiv in interior). In interior, pe langa condimentele specificate mai sus, se baga patrunjel tocat marunt si usturoi de asemenea tocat. In functie de cat de sarat il dorim mai putem adauga sare.
Se umple o sticla (eu am pus o sticla de 1 l de Borsec) cu apa si se aseaza pe o tava in care in prealabil am turnat cam 4 cani de apa. Se incalzeste cuptorul apoi se baga tava cu puiul pe sticla. Dureaza cam 2 ore in functie de pui si de puterea cuptorului (poate dura si mai putin, dar nu recomand sa il gatiti la foc foarte mare deoarece trebuie sa aiba timp sa se patrunda). Trebuie sa aveti grija ca in tava sa fie permanent apa. Daca mai trebuie, adaugati apa fierbinte ca sa nu se sparga sticla.
POFTA BUNA!!!!
1
In loc de sticla puteti folosi un borcan mai inalt in care puteti turna un bait facut din apa,putin ulei,vegeta,cimbru,usturoi,patrunjel tocat si o foaie de dafin.
2
In momentul cand apa din borcan incepe sa fiarba toate aromele intra in pui din interoir.
3
Se serveste foarte bine alaturi de o salata verde sau muraturi.
4
Ca si garnitura am folosit cartofi copti la cuptor sau un piure de cartofi cu unt.
5
Pentru puiul asta am facut o paine speciala cu condimente(reteta am sa o postez la sectiunea potrivita)