Pui pe sticla - beer can chicken

de AnaDavid in Pui, 12 Oct 2017 | 2484 vizualizari

 

Beer can chicken este un preparat de pui la grătar indirect, în care o cană deschisă de bere sau altă băutură conservată este introdusă în cavitatea unui pui și apoi folosită pentru a ține puiul vertical în timp ce gătește pe grătar sau cuptor. În timpul procesului de gătire, berea adăuga aroma la mâncare. Puiul se află într-o poziție verticală, grăsimea se scurge și pielea este gătită uniform. Se crede ca Beer can chicken are originea in Louisiana, in USA.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui grill 1,5-1,8 kg
  • 1 cutie de bere de 330 ml
  • 3 lingurite sare
  • 1/2 lingurita piper de cayenne
  • 1 lingurita seminte de mustar
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita origano
  • ulei de masline
  • 2 linguri Barbeque sos
  • 2 linguri ketckup
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui pe sticla - beer can chicken:

Amestecam semințe de muștar, semințe de chimen, sare, piper, oregano si se macina pentru a deveni praf.

Folosim intai putin ulei de masline și apoi amestecul de condimente pentru acoperi puiul.

Deschidem berea și golim jumate din bere.

Punem puiul peste cutia de bere, ne asiguram ca ramane drept si ca nu se misca.

Bagam în cuptor in partea jos, la 210 de grade C, pentru o oră și 10 minute.

Când este gata, scoatem din cuptor și lăsam să se răcească timp de 10 minute, înainte sa taiem puiul.

Se toarna berea ramasa in tigaie si se pune pe foc, lasam pana devine un sos gros si turnam peste carne.

Serviti cu cartofi prajiti, cu salata, cu orez sau... vedeti mai jos pozele...

Gasiti aici reteta pentru pita greca

pentru shawarma am folosit sos cu smantana si arpagic

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui pe sticla - beer can chicken" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pui umplut cu ficat si ciuperci la cuptor