Cu cat stau mai mult pe acest site cu atat mai multe pofte mi se deschid!
De cu seara pregatesc puiul. Il mai parlesc pe ici pe colo, pe unde mai are cate un fulgusor, il spal bine si il pun intr-un castron. Il piperez si il ung cu putin mujdei de usturoi care este sarat, deci nu mai pun alta sare. Acopar castronul si il bag in frigider pana a doua zi.
O sticla de 1l bine spalata si plina cu apa va primi imbratisarea puiului din frigider. Intr-o tava mai adanca in care am pus apa, pun sticla cu puiul pe ea si cu grija le bag in cuptorul gata incins. De acum nu mai am altceva de facut decat sa urmaresc sa nu scada de tot apa din tava si sa mai adaug apa fiarta cand e nevoie. De pui are grija apa din sticla sa il umezeasca si sa se coaca frumos.
Cand are culoarea care imi place, dupa aproximativ o ora, stingem aragazul si asteptam sa se mai raceasca un pic sa putem sa-l scoatem fara pericolul de a ne frige sau opari.
Eu il pun intreg pe masa si fiecare isi alege ce vrea sa manance. Intre timp am pregatit si o garnitura. De obicei este un piure, ca asta vrea Alex, dar poate sa fie si cartofi prajiti si un orez si orice vreti!
Pofta buna!
1
Alaturi puteti pune si o salata sau muraturi.