Pui manastiresc

de gaby_duceag in Pui, 17 Iun 2012 | 30187 vizualizari

 

Daca este vreo mancare mai bun decat asta, sa mi-o ziceti voi, ca io n-o stiu.
E a doua oara cand fac, prima oara n-a apucat poze.
Am rasfoit retetele de la Sidy si Miha, dar amandoua au preluat reteta de la Radu Anton Roman. Eu nu am pus kaiser, (am uitat :-?? ).

Multam fain!

 

INGREDIENTE

  • unt (40-50gr. )
  • un pui (de la care am oprit doar pieptul)
  • doua cepe mari
  • o cutie ciuperci feliate
  • 100 ml vin alb, dulce
  • 5-6 catei usturoi
  • 200 ml smantana grasa
  • doua oua
  • sare
  • piper
  • putina boia iute
  • cimbru
  • o mana buna de frunze patrunjel verde
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui manastiresc:

Transezi si speli bine bucatile de pui. Le condimentezi cu sare, piper si boia.
Topesti untul intr-o cratita , pui bucatile de pui si le rumenesti frumos.
Torni o cana si jumatate de apa, pui capac si lasi sa fiarba la foc mic.

Separat calesti intr-o tigaie ceapa taiata julien, pana prinde o culoare frumoasa. Scurgi ciupercile si le adaugi peste ceapa. Lasi la foc iute 2-3 minute amestecand, apoi adaugi vinul si lasi sa fiarba 5 minute.
Pui ciupercile in cratita peste pui, adaugi si usturoiul pisat, cimbru si le fierbi impreuna inca 10 minute (peste alea 30 in care a fiert puiul) .

Bati usor ouale intregi , adaugi smantana si patrunjelul tocat, iei cratita de pe foc si adaugi amestecul.
Omogenizezi si pui inapoi pe foc sa mai dea doua clocote. Vezi daca mai trebuie sare, piper sau usturoi.

Pune de-o mamaliga, daca n-ai facut-o deja :P.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui manastiresc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Krystyan Trendy 1

05.11.2013, 10:31

foarte bun

lillyr 1

06.01.2015, 23:34

Deci trebuie făcut. .nu mai pot de pofta!

kukibella 1

07.01.2015, 11:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui manastiresc