Am adaptat dupa o reteta din "Retete mediteraneene" primita de la bucataras. V-o recomand, a iesit o minunatie.
Pentru marinada:
Pentru sosul de usturoi
Amesteca ingredientele marinadei si lasa 10 minute sa se intrepatrunda aromele.
Incalzeste cuptorul la 180 C. Pune pieptul de pui intr-o tava si freaca-l cu putina sare si piper. Toarna marinada deasupra si feliile de lamaie langa. Lasa la rece 20 minute. Dupa acest timp, toarna vinul in tava si baga la cuptor cam 40 minute (sau, in functie de cat de groasa e carnea, pana ce e facut, dar nu uscat).
In acest timp fa sosul. Zdrobeste usturoiul si fa-l ca o pasta, impreuna cu sofranul si sare. Adauga galbenusul si amesteca bine cam 1 minut. Adauga uleiul in fir subtire, ca la maioneza. La sfarsit adauga patrunjelul si potriveste de sare, piper si lamaie.
Serveste carnea calda cu legume si sos.