Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie

de alice_ciobanu in Pui, 7 Iul 2011 | 4655 vizualizari

 

O friptură de pui foarte fragedă cu aromă savuroasă de rozmarin completată de o parfumată ceapă roşie îmbăiată în miere...şi totul la cuptor....mmm....senzaţional de bun...

 

INGREDIENTE

  • Aşadar ingrediente:
  •  2 pulpe mari de pui şi 2 aripioare ...dar puteţi folosi orice fel de carne de pui...
  •  4 căţei de usturoi
  • 2 cepe roşii, de apă, tăiate sferturi
  • 2 linguri sănătoase  de miere
  • 3 linguri oţet balsamic de bună calitate
  • 2 linguri rozmarin
  • 150 ml concentrat de pui
  • 3 linguri ulei măsline
  • 10 boabe de piper

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie:

Preîncălziţi cuptorul la semnul 6/200 C.

Într-o tavă aşezaţi carnea de pui, ceapa de apă tăiată sferturi şi usturoiul tăiat feliuţe.

Combinaţi apoi 150 ml concentrat de pui cu mierea, oţelul balsamic, uleiul de măsline şi la sfârşit cele două linguri de rozmarin. Amestecaţi bine şi turnaţi totul în tavă.

Aruncaţi şi cele 10 boabe de piper, acoperiţi cu o folie şi daţi la coptor pentru 10 minute. După 10 minute scoateţi folia şi mai lăsaţi friptura înca 30-35 minute. Aveţi grijă să o mai stropiţi din când în când cu sucul din tavă.

Fenomenal de bun totul, pe cuvânt!

Noi am servit-o alături de un orez basmatic, fiert cu unt şi un praf de sare.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu sos de miere şi ceapă roşie" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Snitzel din piept de pui marinat in iaurt - Gust si savoare intr-o reteta simpla