Cateodata inspiratia si ideile ma lasa de tot si atunci improvizez retete noi,dar ceea ce ma bucura este ca ele sunt mereu apreciate si le trecem la rubrica …”de tinut minte”. :)
Nu aveam cumparaturi facute si nici multe ingrediente pe acasa si in acest fel s-a nascut ideea acestui preparat care pana la urma a fost chiar delicios.
Pieptul de pui l-am feliat si l-am pus la marinat in sos soia,curry,fulgi de ardei iute,scortisoara si nucsoara,unde l-am lasat cam o ora pana cand au fiert cartorii.Apoi l-am facut pe gratar.
Cartofii i-am spalat si i-am pus cu tot cu coaja la fiert,apoi i-am curatat si i-am zdrobit cu o furculita. Fasolea am scurs-o de apa si am bagat-o la blender impreuna cu ceapa,am condimentat amestecul astfel obtinut cu putin curry, fulgi de ardei iute si ierburi de provence. Am pus un ou peste pasta formata si am amestecat bine,apoi am format niste burgeri pe care i-am pus intr-o tigaie incinsa cu putin ulei de trufe pentru a da preparatului un plus de savoare si am lasat pana cand s-au rumenit putin.
Am servit alaturi de pieptul de pui la gratar. A fost foarte bun !
Pofta mare!