Pui la cuptor cu cimbru si vin

de mirela0911 in Pui, 1 Apr 2012 | 6375 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de cca 1.5 kg
  • sare, piper
  • 50 ml ulei
  • 50 ml bulion
  • 100 ml vin alb
  • 150ml apa sau supa de carne
  • 2 morcovi mai mici
  • 1 ceapa
  • 0.5 kg cartofi
  • crengute de cimbru uscat
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cimbru si vin:

Se spala bine bine puiul. Se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza puiul in tava care va fi introdusa la cuptor. Separat se amesteca uleiul, bulionul, vinul, apa si cimbrul luat de pe crengute si se toarna peste pui si in interiorul lui. 

Se curata morcovii, usturoiul si ceapa. Morcovii se taie rondele, ceapa se taie in 8 si se aranjeaza pe langa pui. Cu usturoiul se impaneaza puiul. Se lasa cel putin o ora la rece.

Cartofii se curata de coaja si se taie in marimea dorita. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se aseaza pe langa pui, se pun 2-3 crengute de cimbru deasupra si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu. Din cand in cand se stropesc atat puiul cat si cartofii cu sosul din tava. Se inteapa cu o furculita puiul pentru a vedea daca este facut.

Se serveste cu muratura (copiii) sau cu sos de usturoi (mmmm....). O bunatate de te lingi pe degete. Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cimbru si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:28

super bun

GabrielaStoica 1

10.04.2012, 10:14

fac si eu astazi sper sa iasa ca in imagine caci sunt incepatoare

mirela0911 1

10.04.2012, 14:44

Va multumesc
Gabriela bafta, sper sa-ti reuseasca

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi