Pui la cuptor cu cimbru si vin

de mirela0911 in Pui, 1 Apr 2012 | 6585 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de cca 1.5 kg
  • sare, piper
  • 50 ml ulei
  • 50 ml bulion
  • 100 ml vin alb
  • 150ml apa sau supa de carne
  • 2 morcovi mai mici
  • 1 ceapa
  • 0.5 kg cartofi
  • crengute de cimbru uscat
  • 3 catei de usturoi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui la cuptor cu cimbru si vin:

Se spala bine bine puiul. Se lasa sa se scurga de apa. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza puiul in tava care va fi introdusa la cuptor. Separat se amesteca uleiul, bulionul, vinul, apa si cimbrul luat de pe crengute si se toarna peste pui si in interiorul lui. 

Se curata morcovii, usturoiul si ceapa. Morcovii se taie rondele, ceapa se taie in 8 si se aranjeaza pe langa pui. Cu usturoiul se impaneaza puiul. Se lasa cel putin o ora la rece.

Cartofii se curata de coaja si se taie in marimea dorita. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Se aseaza pe langa pui, se pun 2-3 crengute de cimbru deasupra si se da la cuptorul preincalzit la foc mediu. Din cand in cand se stropesc atat puiul cat si cartofii cu sosul din tava. Se inteapa cu o furculita puiul pentru a vedea daca este facut.

Se serveste cu muratura (copiii) sau cu sos de usturoi (mmmm....). O bunatate de te lingi pe degete. Pofta buna sa aveti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui la cuptor cu cimbru si vin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpe la cuptor