Pui Kung Pao

de Satisfyyourcravings in Pui, 9 Apr 2014 | 7874 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru marinată:

  • 1 piept de pui tăiat cuburi
  • 1 lingură vin din orez
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură sos soia
  • 1 lingură făină
  • sare

Pentru sos:

  • 2 linguri apă
  • 1 lingură făină
  • 4 linguri sos de soia
  • 100 ml vin alb sec
  • 1 1/2 linguri sos hoisin
  • 3 lingurițe sambal oelek (pastă din ardei iuți)
  • 1 1/2 linguri zahăr
  • 2 căței de usturoi, pisați
  • 1 linguriță ghimbir proaspăt, ras
  • 2 linguri ulei
  • 2 ardei portocalii, tăiați fâșii
  • 2 fire de ceapă verde tocate
  • 1 mână caju prăjit
  • orez brun, gătit-pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui Kung Pao:

Se amestecă toate ingredientele pentru marinată și se lasă la frigider pentru 20 de minute. 

Se încălzesc 2 linguri de ulei într-un wok și se adaugă ardeiul și partea albă a firelor de ceapă. Se gătesc la foc mare 4-6 minute. 

Se scot pe o farfurie. 

Într-un bol, se amestecă apa cu făina, apoi se adaugă vinul, sosul hoisin, sambal oelek, zahărul, cățeii de usturoi și ghimbirul. 

În același wok, se adaugă puțin ulei (dacă este nevoie) și se adaugă și puiul cu marinata. Se gătește la foc mare până devine auriu. Se adaugă sosul obținut anterior și se aduce la punctul de fierbere. Se adaugă caju și se mai gătește până sosul se îngroașă. 

Se servește cu orez brun și ceapă verde presărată deasupra. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui Kung Pao" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura de pui