Un meniu frecvent la masa noastra de duminica :)
( pentru cuptorul cu halogen )
Curatam cartofii, ii taiem jumatati, ii spalam si-i punem la fiert in apa cu sare. Cand sunt fierti pe jumatate ( sa nu intre furculita prea usor in ei ) ii scoatem din apa si-i asezam pe gratarul mic al cuptorului cu halogen. Stropim cartofii cu sos de soia si presaram verdeturi de provence.
Puiul se curata si se spala bine in apa rece. Se lasa la scurs, apoi se stropeste din belsug cu sos de soia , pana ce carnea-si schimba culoarea-n maroniu. Se presara in interior si exterior cu putin delikat, amestec de verdeturi de Provence si piper proaspat macinat. Asezam puiul pe patul de cartofi , il inconjuram si de ciuperci pe care presaram in prealabil sare si rumenim totul la 200- 220 grade Celsius, 30 minute. Intoarcem cartofii si puiul si pornim cuptorul pentru inca 30 minute, la 200-220 grade Celsius. Grasimea scursa de la pui va rumeni frumos cartofii si ciupercile si le va da un gust deosebit .