Pentru ca pieptul de pui are o carne in general atoasa,nu foarte suculenta ma gandisem sa fac ceva cu el in asa fel incat sa devina mai usor de savurat si sa aiba si o aroma placuta…asa am ajuns la aceasta rulada de pui cu mango si nuci.
Am avut nevoie de :
Pieptul de pui eu l-am taiat ca si pentru snitele (adica fiecare piept l-am taiat la randul lui ca sa fie mai subtire),apoi l-am batut cu ciocanul de carne,l-am condimentat cu curry,chilly si sos de soia (pentru gustul sarat) si l-am lasat sa se odihneasca cam o ora. Intr-o oala cu apa clocotita am scufundat 3-4 minute brocoli pe care l-am impartit inainte in buchetele. Am curatat mango si l-am taiat bastonase mai lungi (pe lungimea fructului),nucile curatate le-am maruntit…apoi intr-o tigaie cu putin ulei am pus 2 catei de usturoi maruntiti,nucile si mango,inca putin curry si sos de soia si am lasat totul pe foc 2-3 minute cat sa se combine aromele.Brocoli dupa ce a stat in apa clocotita l-am pus sub jet de apa rece.
Se ia o folie de aluminiu (cam cat sa incapa 2-3 felii de piept puse una dupa alta ca o paturica),am pus pe folie unt,apoi pieptii de pui putin suprapusi ,am asezat apoi brocoli si amestecul de mango cu nuci si am rulat carnea cu ajutorul foliei in asa fel incat sa se formeze un sul.l-am inchis bine la capete si toate bucatile (sulurile) astfel formate le-am asezat intr-o tava de cuptor in care am pus putina apa si le-am dat la cuptor la foc potrivit cam 45-60 minute depinde de cat de groase va ies.
Separat am curatat cativa cartofi pe care apoi i-am dat pe razatoarea mare si mai apoi i-am pus in forma circulara( ca niste chiftele mai subtiri) intr-o tigaie cu putin ulei si astfel am facut patul pe care sta rulada (vezi poza). Turtitele de cartofi se lasa la prajit 2-3 minute pe fiecare parte. Ce a iesit…se vede mai jos
Pofta mare!