Pui imperial cu mirodenii

de simona72 in Pui, 7 Iun 2013 | 7205 vizualizari

 

Reteta inspirata dupa Jamie Oliver,iar el s-a inspirat din bucataria indiana. Britanicii o adora (ca si mine, de altfel).... Bucataria indiana este una din cele mai populare din Marea Britanie. Britanicii sunt atat de obsedati de aceasta mancare exotica poate datorita condimentelor folosite in bucataria indiana care lipsesc cu desavarsire in cea englezeasca.Britanicilor le place mancarea indiana asa de mult incat au instituit o saptamana nationala curry la sfarsitul lunii noiembrie.

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de aproximativ 2 kg
  • 3 linguri mari de iaurt grecesc
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 catei de usturoi
  • o bucatica de ghimbir de 2-3 cm
  • 1 ardei iute sau pasta de ardei iute
  • 1/2 lingurita de seminte de coriandru
  • 1/2 lingurita seminte de chimen
  • 1 lingurita amestec garam masala
  • pt garnitura (optional):
  • bulete din cartofi
  • pt sos:
  • 1 lingurita amidon alimentar
  • 1 lingurita patrunjel proaspat tocat
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui imperial cu mirodenii:

Puiul se spala se curata de resturile de pene existente, se indeparteaza surplusul prea mare de grasime. Ghimbirul, usturoiul si ardeiul iute se toaca marunt pt marinata si se amesteca cu iaurtul, zeama de lamaie,ulei de masline,sare,piper,garam masala,iar semintele de coriandru si chimen se zdrobesc in mojar. Din toate acestea se face o marinata cu care se freaca puiul pe toata suprafata lui si pe interior si cit se poate si pe sub piele. Se pune puiul astfel frecat cu tot cu marinata intr-o punga si se da la frigider pt citeva ore s-au peste noapte cum am procedat eu.

Se pune puiul intr-un vas termorezistent si se da la cuptorul incins la 180 grade pt 2 ore. Se mai scoate puiul din cind in cind si se stropeste cu zeama lasata, iar in ultimele 30 minute se acopera cu capac. Zeama formata si lasata cit timp puiul a stat in cuptor se strecoara,  se pune la fiert si se amesteca cu o lingurita de amidon alimentar si citeva frunze de patrunjel tocat marunt. Noi am servit puiul cu sos si bulete de cartofi(congelati), pe care i-am bagat la cuptor pt 15 minute.

Pofta buna!!!!

TIPS-URI

1

puiul intreg se tine la cuptor in functie de kg , 1 ora/kg

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui imperial cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pui la cuptor cu cartofi