Pui cu sos alb si ciuperci

de susu in Pui, 31 Mai 2010 | 10394 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 pulpe superioare de pui sau 1 piept de pui
  • 8 ciuperci mai mari
  • 1 ardei gras verde
  • 200 ml smantana
  • 300 ml apa
  • 4 catei de usturoi
  • piper alb
  • 1 cana de orez  
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu sos alb si ciuperci:

Se spala pulpele sau pieptul si se sterge cu un prosop de bucatarie. Ardeiul se taie bucati mai mari si ciupercile felii subtiri. Pulpele se fierb in apa si se scot. Separat calesti ardeiul in putin ulei de masline dupa care adaugi ciupercile si mai calesti. Apa in care a fiert puiul se lasa pe foc sa mai scada. Se adauga smantana si putin piper. Se misca tigaia pentru a se mesteca sosul. Se lasa putin sa se ingroase.

Se pun in sos ardeiul si ciupercile si se mai fierb cateva minute. Se pun si pulpele impreuna cu usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Se mai fierb impreuna putin. Orezul spalat si scurs se amesteca cu 2 cani si jumatate de apa clocotita, sare, piper si putin curry . Se pune intr-un vas acoperit la cuptor si se tine 20-30 minute. Orezul fierbinte se pune in boluri care au fost unse cu putin ulei si se apasa putin cu lingura sa ramana boabele lipite.

Dupa 1 minut se rastoarna pe farfurie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu sos alb si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Frigarui de pui