Pulpe de gaina in stil toscan

de Toamna07 in Pui, 16 Sep 2012 | 8112 vizualizari

 

Daca aveti oaspeti si vreti sa le faceti o surpriza cu un preparat rafinat...
Reteta o am de foarte multa vreme luata din revista Ioana.

 

INGREDIENTE

Ingrediente:

  • 4 pulpe de gaina bio :)
  • 2 aredei grasi(rosu si verde)
  • 200 ml vin rosu
  • 250 g masline negre fara samburi
  • 1 conserva cu rosii
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cepe mici
  • 2 lingurite de busuioc uscat
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingurita praf de curry
  • sare si piper
  • 200 ml supa de gaina de unde au fiert pulpele
  • ulei de masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de gaina in stil toscan:

Mod de preparare:

Pulpele de gaina spalate si parlite putin la flacara de la aragaz pentru a elimina perisorii, le punem la fiert pana in momentul in care carnea este aproape fiarta.Spre sfarsitul acestui proces de fierbere adaugam sare.
Incingem cuptorul.
Pregatim un amestec din ulei de masline,busuioc,suc de lamaIe,boia si curry.
Asezam pulpele(eu le-am taiat in doua) intr-o tava si turnam amestecul peste ele.Dam la cuptor pentru 10 minute.
Intre timp spalati ardeii ,taiati-i cubulete,curatati ceapa si usturoiul si taiati-le cubulete.
Maslinele le trecem printr-un jet de apa rece si apoi le scurgem.
Scoatem tava de la cuptor si adaugam supa de gaina,maslinele,ardeii,ceapa,rosiile cubulete si usturoiul.
Condimentam si mai lasam la cuptor pentru inca 20-25 de minute.
Turnam vinul si peste inca 15 minute este gata.
Pulpele vor avea la final un gust exceptional si carnea se va rupe fasii.

Servim mancarea ornata cu patrunjel tocat alaturi de un pahar de vin rosu!



Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de gaina in stil toscan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Toamna07 1

25.09.2012, 22:57

CEOFIOFI 1

27.09.2012, 00:08

ghrt 1

30.09.2012, 22:57

Am o intrebare. Am gatit la vas de Jena, pe care l-am lasat deschis doar dupa ce am pus vinul.
Zeama nu a scazut deloc, si este cam toata prezenta la final (supa+rosii+vin).
Din poze am vazut ca trebuia sa rezulta un sos destul de gros, si este si foarte putin ardei.
Ce gresesc?
Mersi! (e buna oricum )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpe de pui fragede, la punga