Pui cu portocale la cuptor

de simona72 in Pui, 13 Ian 2016 | 7506 vizualizari

 

Pentru pranzul de duminica am ales sa prepar un pui cu…..portocale, vedeta acestei luni. Am folosit sucul de la doua portocale pentru sos plus alte arome, iar ca si garnitura un cus cus simplu. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pui intreg de aproximativ 1,7 kg
  • 1 portocala intreaga
  • Sucul proaspat de la 2 portocale
  • Pentru marinata:
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya
  • ½ lingurita fulgi de chili
  • ½ lingurita piper proaspat macinat(eu am folosit piper colorat)
  • 1 lingurita amestec de mirodenii apple-orange(gama Deluxe de la Lidl)
  • ½ lingurita ghimbir pudra
  • 2-3 linguri suc proaspat de portocale
  • In plus pentru sos:
  • 1 cub mic de unt
  • 3-4 linguri suc proaspat de portocale
  • ½ lingurita amidon alimentar
  • Pentru garnitura:
  • Cus cus
  • Sare
  • 1 lingura unt
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocale la cuptor:

Puiul intreg, se spala atat la exterior cat si la interior, se curata de eventualele pene mici ramase. Se lasa sa se zvante. Intre timp se pregateste marinata: intr-un castronel se pun toate ingredientele scrise mai sus la marinata. Se amesteca cu o lingurita si se unge puiul cu acest amestec de mirodenii. Se pune puiul uns intr-un vas si se lasa la frigider 2-3 ore. Portocalele se spala cu apa calda si se usuca. O portocala intreaga se inteapa din loc in loc cu un cutit cu varf ascutit. Portocala se introduce in pui. Se stoarce sucul de la cele 2 portocale si se pune intr-un vas termorezistent. Peste suc punem puiul si dam vasul la cuptorul incins la 175 grade pentru 2 ore. Un pui intreg se tine la cuptor o ora/kg. Pentru ca l-am facut la foc mediu am marit putin durata de gatire a puiului. La fiecare 15-20 minute am intors puiul, sa se poata rumenii pe toata partile.

Pentru sos: am strecurat toata zeama lasata de pui dupa ce s-a copt. Am pus sosul intr-o craticioara si l-am pus la foc mic. Intr-un castronel am pus 3-4 linguri suc de portocala, am adaugat amidonul si am amestecat pana amidonul s-a diluat. Am turnat amidonul diluat peste sosul din craticioara si l-am lasat sa fiarba 3-4 minute, pana a inceput sa se ingroase putin. La final am adaugat un cub mic de unt.

Pentru garnitura si servire: fierbeti cus cusul conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa si sare. In cus cusul fiert se adauga un cub de unt si se amesteca. Se serveste cus cusul stropit cu sos de portocale si o bucata de pui cu sos.

TIPS-URI

1

Amestecul apple-orange contine: sare, coaja de portocale si mere, chimen, ghimber, scortisoara, cuisoare, coriandru (este un amestec de mirodenii care merge la placinte cu mar, dar se poate condimenta si carnea de rata sau gasca)

2

Daca sosul din vasul in care s-a prajit puiul a scazut prea mult, adaugati mai mult suc proaspat de portocale atunci cand pregatiti sosul

3

Serviti puiul cu garnitura preferata… orez, piure de cartofi, de mazare, de conopida…

4

Nu este o mancare cu sos dulce, trebuie sa gasiti echilibrul dintre mirodenii-iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocale la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Gicuta 1

14.01.2016, 11:48

Arata foarte bine!!

anca_rm 1

15.01.2016, 08:50

o bunatate de puiut , foarte faina reteta

mihaelar63 1

18.01.2016, 23:35

Arata senzational . Tocmai ma intrebam cum a iesit . Asa ca am citit atenta tot .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu sos curry si legume