Pui cu portocale

de Julie in Pui, 8 Feb 2011 | 4185 vizualizari

 

O rețetă exotica pentru cei care iubesc combinațiile dintre carne ,sosuri
dulci-acrișoare și fructe. O mâncare simplă și elegantă numai bună de preparat persoanei iubite de ziua indrăgostiților.

 

INGREDIENTE

  • 2 copănele de pui, 
  • 2 portocale,
  • 2-3 linguri zeama de lămâie,
  • 1 linguriță cu miere, 
  • 3-4 linguri ulei de măsline,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce,
  • boia iute, 
  • rozmarin,
  • cimbru,
  • morcov
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocale:

Se amestecă zeama de la o portocală cu zeama de lamâie, mierea , uleiul de măsline și 1/2 cană cu apă. Carnea de pui se apală, se condimentează cu sare, piper, boia dulce și iute după gust. Se presară cu un praf de cimbru și cu puțin rozmarin. Cu ajutorul unui cuțit se fac mici crestaturi in carne și se pun felii de portocală. Se pun copănelele in amestecul lichid și se lasă la rece pentru 2 ore. Se adaugă apoi felii de morcov și se introduce vasul la cuptor 25-30 minute acoperit  și incă puțin fără capac până când carnea se rumenește frumos.

 Se servește alături de garnitură de orez și cu decor din felii de portocală.
Și nu cred că ați refuza lânga așa o mâncare veselă și un pahar mare cu vin alb sec, ce "desface limbile și imbată narile." :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Pasiune pentru bucatarie 1

08.02.2011, 20:55

arata foarte bine,dar eu nu sunt adepta acestor combinatii

mamaieelena 1

08.02.2011, 22:24

epurasha2bb 1

10.02.2011, 09:04

ce frumos arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui grillat cu legume si sos Bechamel