O rețetă exotica pentru cei care iubesc combinațiile dintre carne ,sosuri
dulci-acrișoare și fructe. O mâncare simplă și elegantă numai bună de preparat persoanei iubite de ziua indrăgostiților.
Se amestecă zeama de la o portocală cu zeama de lamâie, mierea , uleiul de măsline și 1/2 cană cu apă. Carnea de pui se apală, se condimentează cu sare, piper, boia dulce și iute după gust. Se presară cu un praf de cimbru și cu puțin rozmarin. Cu ajutorul unui cuțit se fac mici crestaturi in carne și se pun felii de portocală. Se pun copănelele in amestecul lichid și se lasă la rece pentru 2 ore. Se adaugă apoi felii de morcov și se introduce vasul la cuptor 25-30 minute acoperit și incă puțin fără capac până când carnea se rumenește frumos.
Se servește alături de garnitură de orez și cu decor din felii de portocală.
Și nu cred că ați refuza lânga așa o mâncare veselă și un pahar mare cu vin alb sec, ce "desface limbile și imbată narile." :)