Tipul acesta de salam da o savoare aparte acestui preparat.Da,stiu o sa vi se para ciudat,cum mi s-a parut si mie cand am citit prima oara reteta,dar va asigur ca este excelent:)
Pieptul de pui il spalam,il stergem cu un prosop de hartie si il taiem bucati potrivite.Intr-o tigaie punem uleiul si puiul si le lasam pana se rumenesc pe toate partile.Scoatem puiul intr-o farfurie,iar in grasimea ramasa punem ceapa taiata bucati mari,ardeiul taiat felii si ciupercile taiate jumatati sau sferturi.Lasam totul 10-15 min.pana se rumenesc putin,apoi adaugam orezul amestecand frecvent pentru a nu se lipi.Cand orezul a absorbit toata zeama,adaugam rosiile pasate,puiul,salamul taiat fasii,sare si piper.Lasam totul la foc mic,amestecand din cand in cand 30-35 min sau pana orezul este fiert.La sfarsit adaugam mararul tocat marunt.
1
pieptul de pui se poate inlocui cu pulpe de pui
2
orezul se poate inlocui cu paste mici
3
se serveste alaturi de o salata verde sau muraturi