Ciulama de pui si ciuperci

de marcela1979 in Pui, 26 Sep 2013 | 5154 vizualizari

 

Delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 2 cepe albe
  • 1 ardei kapia rosu
  • 1 piept de pui
  • 200 gr ciuperci champignions
  • 1 legatura de frunze de patrunjel
  • sare,piper
  • 200 gr smantana
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui si ciuperci:

Se curata ceapa si se toaca marunt ,ardeiul kapia se curata de cotor ,se spala si se taie cubulete.

Se incinge uleiul intr-o tigaie se adauga ceapa si ardeiul si se caleste. Se adauga pieptul de pui cubulete, ciupercile taiate cuburi, se amesteca si se adauga 200 ml apa si se lasa sa fiarba inabusit. Cand carnea e fiarta se face o ingrosala din 2 linguri de amidon amestecate cu smantana si laptele .Se pune din sosul din tigaie peste ingrosala sa se aduca la aceeasi temperatura apoi se toarna in fir subtire in tigaie. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Se potriveste de sare si piper si se adauga patrunjelul frunze tocat marunt.

TIPS-URI

1

Se serveste cu mamaliga sau fara si cu niste muraturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui