Astazi am pregatit o mancare absolut delicioasa: pui la cuptor cu sos e mustar Dijon si miere, garnisit cu cartofi aromati, mazare cu porumb si ardei capia la grill. Suna tentant sau nu? :)
Am aranjat bucatile de pui intr-un vas ceramic, le-am condimentat simplu cu sare si piper, am stropit cu o ceasca cu apa si am dat tava la cuptor, pana puiul s-a patruns si rumenit usor.
Intre timp am pregatit sosul pentru friptura si garniturile.
Am ales ca ingredientele pentru sos sa fie in cantitati egale, astfel ca am amestecat mustarul cu mierea de albine si cu usturoiul pisat, am adaugat 3 linguri din zeama lasata de pui in tava si am uns cu sosul obtinut fiecare bucata de pui. Am lasat la cuptor inca 20-25 minute. Pe deasupra am presarat patrunjel. Nu va spun ce aroma mi-a invaluit bucataria...:)
Ardeii capia i-am pus pe grillul incins stropit cu putin ulei si i-am lasat sa se rumeneasca.
Am fiert cartofii in coaja, i-am taiat rondele, i-am presarat cu sare, chili si plante aromate. Am un borcanel cu un amestec de rozmarin, cimbrisor, busuioc, lavanda pe care-l folosesc destul de des in preparatele mele, inclusiv in salate. Ati fi surprinsi sa aflati ce aroma minunata imprumuta mancarii.
Cartofii i-am tras la tigaie, in ulei incins, la foc rapid. Dupa ce au prins o crusta aurie, i-am asezat intr-un vas separat si am presarat peste ei marar verde proaspat tocat.
Mazarea si porumbul le-am sotat cu putin ulei de masline. Fiind congelate nu am adaugat deloc apa. Doar putina menta, asa mi-a sugerat Sylvia la un moment dat si ma bucur ca i-am urmat sfatul. La final am presarat sare si marar.
Va poftesc cu drag la masa! :)