Am o matusa in America si imi spunea ca ei de Ziua Recunostintei,pe langa multe altele,la curcan servesc si sos de merisoare.Am vazut la Plus merisoare conservate si am zis sa incerc cu pui.Mie mi-a placut ,chit ca nu am mancat niciodata asa o combinatie de gusturi.Cred ca merge bine si cu o carne mai grasa de porc.
Pulpele le-am spalat,le-am sarat,piperat,le-am frecat bine cu boia,le-am pus intr-o tava,am presarat cimbru,am pus o canita de apa peste,am acoperit tava cu folie de aluminiu si am bagat-o in cuptor.30 min.(eu am avut si jumate de conserva de ciuperci pe care le-am pus peste pulpe)
sos merisoare
Intr-o craticioara ,pe foc,am pus merisoarele,am ras peste coaja de la jumatate de portolala si sucul.Am lasat sa dea in clocot dupa care am pus jumate de lingurita de amidon amestecat cu sucul de la cealalta jumatate de portocala,am lasat sa dea in cateva clocote ca sa se lege si gata sosul.
Am servit pulpele cu piure de cartofi si sosul de merisoare peste carne.
pofta buna!!!