Intr-adevar, mancarea iese tare gustoasa la acest aparat. Legumele isi pasteaza gustul si culoarea, iar carnea iese frageda, si se pastreaza pe os, cel putin asta e prima mea impresie.
Curatam si spalam bine legumele, apoi le tocam rondele, sau cuburi.
Spalam bine carnea de pui si o transam in bucati mai mici.
Clatim si orezul in doua ape, iar ciupercile le lasam cu lichid cu tot.
Ardeiul copt il tocam mai marunt, asa inghetat cum este.
Punem toate ingredientele in vasul aparatului slow cooker Crock-Pot Digital 4,7 L, adaugam condimentele, sarea, apa si uleiul cu untul si conectam aparatul la sursa de current.
Acoperim vasul cu capacul si setam modul de gatire HIGH pentru 2 ore.
Am ales acest mod, pentru ca puiul este de tara si fierbe mai greu decat cel din comert.
Cu 15 minute inainte de finalizarea timpului, ridicam capacul si verificam daca ingredientele sunt fierte, mai cu seama puiul.
Daca nu sunt fierte, putem prelungi timpul cu 30 de minute.
Gustam mancarea si o mai asezonam cu condimente si sare, daca mai este cazul.
Adaugam si crenguta de rosii, iar patrunjelul il vom adauga dupa expirarea timpului.
1
Ingredientele pentru prepararea unei mancari la acest aparat, trebuie bine selectionate, adica sa fiarba cam la fel.
2
Daca puiul nu este prea fraged, timpul de preparare se va mari.