Pui cu legume de vara

de laylalala in Pui, 20 Iun 2010 | 9950 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pui

  • 1 pui (de aprox. 900 gr)
  • 2 linguri ulei de masline piperat
  • coaja rasa si zeama de la 1 lamaie
  • 1 lingura frunze proaspete de busuioc, tocate
  • 1 lingura frunze proaspete de cimbru, tocate
  • 1 lingura frunze proaspete de patrunjel, tocate
  • sare de mare 

Pentru legume

  • 300 gr mazare
  • 450 gr dovlecei, decojiti si tocati
  • 1 ardei gras rosu, curatat de seminte si tocat
  • 4 fire de ceapa verde, tocate
  • 2 catei de usturoi, tocati
  • 200 ml vin alb
  • 2 linguri otet balsamic
  • 1 lingurita zahar brun
  • sare de mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu legume de vara:

Se incalzeste cuptorul la 190⁰C.
Intr-un vas se amesteca uleiul cu coaja rasa si zeama de lamaie, ierburile aromate si sare de mare, dupa gust.Se unge puiul cu acest amestec apoi se aseaza intr-un vas termorezistent si se da la copt 20 minute.
Intre timp, mazarea se fierbe in apa cu sare pana cand se inmoaie, aprox.15 minute.Se scurge apoi se amesteca cu restul legumelor si se asezoneaza cu sare, dupa gust..Vinul se amesteca cu otetul balsamic si zaharul brun.Se scoate puiul din cuptor si se scoate pe o farfurie.Se pun legumele in vas apoi se toarna vinul cu otet peste legume, se amesteca usor si se niveleaza.Se aseaza puiul peste legume.Se da totul la copt 1 ora pana cand puiul s-a rumenit iar legumele s-au facut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu legume de vara" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Crochete de pui