Este una din mancarurile preferate ale familiei.
Bun ajutor, multicookerul de data aceasta
Spalam puiul si il transam. Presaram sare si condimente peste el.
Tocam ceapa marunt.
Usturoiul il curatam si il tocam rondele.
Punem uleiul in vasul multicookerului si conectam aparatul la sursa de curent.
Apasam butonul MENU si selectam programul FRY, iar de la butonul COOKING TIME selectam 15 minute, apoi apasam butonul START.
Cand incepe sa sfaraie uleiul, adaugam carnea de pui si o prajim pe toate partile amestecand-o cu spatula din dotare. 5 minute adaugam, ceapa si usturoiul, iar cand se scurg cele 15 minute, adaugam apa cat sa fie carnea acoperita, punem foile de dafin, mai asezonam cu condimente si sare si inchidem capacul.
Selectam programul STEW, setam timpul la 50 de minute si apasam butonul START.
Amestecam laptele cu faina, iar cu 5 minute inainte de scurgerea timpului, deschidem capacul, punem putina zeama fiarta peste amestecul de faina cu lapte, amestecam si turnam totul in vas,omogenizam si punem capacul.
La final, deconectam de la sursa de curent, scoatem vasul din aparat si presaram patrunjel tocat peste ciulama.
Este foarte buna, mai ales servita cu mamaliguta!
1
Daca puiul nu este fraged, recomand a se fierbe carnea inainte, doar pana incepe sa se patrunda putin.
2
Se poate inlocui patrunjelul cu marar, de fapt mararul este recomandat pentru ciulama.