Pui cu creveti si vin rosu dulce

de anaiordan in Fructe de mare, 5 Oct 2009 | 12629 vizualizari

 

E o reteta greceasca pe care am vazut-o la ei la televizor...sincer...e dementiala...vinul rosu pe care il folosesc la reteta asta da un gust aparte la reteta..Eu am adaptat un pic reteta punandu-i in plus ciupercile...si eu zic ca a iesit si mai buna.

 

INGREDIENTE

  • 500g creveti decorticati
  • 500g carne de pui-eu am folosit un piept de pui imeens
  • rosii cubulete in suc de rosii, sau se pot folosi 2-3 rosii proaspete decojite si taiate cubulete
  • 1 ceapa medie
  • 500g ciuperci proaspete-se pot folosi si din conserva
  • sare, piper, busuioc, oregano, paprica
  • ulei de masline
  • o canuta mica de apa, aproximativ 150ml
  • un pahar de vin rosu dulce-reteta este cu un vin specific de aici...dar cred ca iese bun si cu un vin rosu dulce de la noi.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu creveti si vin rosu dulce:

Se pune ceapa la calit in uleiul incins, apoi se pune puiul impreuna cu apa si se lasa sa fiarba pentru 20-30 minute pana cand puiul este aproximativ facut.

Daca folositi ciuperci proaspete, cum am facut eu, cel mai bine e sa le fierbeti separat pentru a nu lasa acea zeama neagra in mancare.

Cand puiul este aproape gata se pune vinul si se lasa sa prinda culoare rosiatica. Apoi dupa cateva minute se adauga rosiile taiate cubulete si ciupercile.

Se adauga si condimentele si daca aveti creveti proaspeti ii adaugati si pe acestia si mai lasati la fiert pentru 20 minute, sa fiarba si crevetii cu toate aromele. Daca aveti creveti congelati semifierti, cum am avut eu, ii puneti cam cu 10 minute inainte de a stinge focul.

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu creveti si vin rosu dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

anaiordan 1

23.10.2009, 18:26

chiar a fost interesant amestecul de arome...

adry88 1

13.05.2011, 16:10

abstract01 1

13.06.2019, 00:42

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Fructe de mare cu garnitura de orez