Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

de Bucataras in Pui, 18 Mai 2024 | 2250 vizualizari

 

Andra Mihail a pregătit pentru prânzul de azi Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete.
Savoarea cărnii combinată cu cea a ciupercilor și sosul delicios de smântână transformă această mâncare într-una sățioasă, perfectă pentru întreagă familie. Poți servi această mâncare cu garnitura ta preferată, cu castraveți murați sau cu mămăliguță caldă.
Pentru acest Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete ai nevoie de următoarele ingrediente: piept de pui, usturoi, smântână, ciuperci, roșii uscate și condimente.
 

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete:
  • 1 piept de pui dezosat
  • 400 ml smântână linchida
  • 200 gr ciuperci
  • usturoi
  • câteva roșii deshidratate (opțional)
  • parmezan
  • praf de usturoi
  • oregano uscat
  • sare și piper
  • ulei de măsline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete:

Cum se prepară Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete:

 

 

Feliază pieptul de pui și condimentează-l cu sare și piper.

Într-o tigaie, pune puțin ulei de măsline la încins și rumenește ușor pieptul de pui, pe ambele părți. După ce s-a rumenit, scoate bucățile de carne pe o farfurie.

Toacă mărunt cățeii de usturoi, apoi taie ciupercile. Toacă și roșiile uscate.

În uleiul rămas în tigaie, adaugă ciupercile, usturoiul și roșiile uscate. Rumenește-le, apoi adaugă smântână lichidă. Condimentează cu sare și piper, praf de usturoi și puțin oregano uscat. Adaugă puțin parmezan ras.

Pune bucățile de carne în sosul format în tigaie și lasă pe foc 5-7 minute ca se întrepătrundă toate aromele, iar carnea să iasă suculentă.

Servește puiul cu ciuperci și sos de smântână cu piure de cartofi, orez natur, mămăliguță sau cu garnitura ta preferată.

Încearcă și rețeta de Pui cu sos ca la Buzău, o mâncare delicioasă pe care o poți servi cu Castraveți murați sau cu Gogoșari în oțet la rece.

Poftă bună!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama cu piept de pui