Pui cu ciuperci si sos de smantana cu usturoi - slow cooker Crock-Pot 4,7 L

de Merisor in Slow Cooker, 3 Sep 2015 | 6687 vizualizari

 

Este o mancare putin asemanatoare cu puiul manastiresc, dar adaptata pentru a fi preparata la slow cooker Crock-Pot 4,7 L. Ador acest aparat, chiar daca prepararea unei retete dureaza ceva mai mult decat la aragaz, este mult mai sanatoasa, mai gustoasa si in plus nu trebuie sa asudez pe langa flacara aragazului, pe canicula aceasta.

 

INGREDIENTE

  • pieptul, pulpele si aripile unui pui de curte
  • 2 cepe
  • 400 g ciuperci din conserva
  • 1 capatana usturoi
  • 50 g unt
  • 750 ml apa
  • 200 ml vin alb demidulce
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • nucsoara
  • boia de ardei dulce
  • 200 g smantana
  • 2 oua
  • 1/2 legatura patrunjel
  • 2-3 frunze de telina
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu ciuperci si sos de smantana cu usturoi - slow cooker Crock-Pot 4,7 L:

Puiul meu fiind mare si de curte, a necesitat putina prefierbere inainte.

Daca folosim pui din comert, acesta are carnea mai frageda si se prepara mai rapid.

Deci, asezam carnea de pui in vasul de ceramica al slow cooker-ului Crock Pot  Digital 4,7 l si adaugam apa cat sa fie acoperita.

Eu am pus 750 ml apa.

Adaugam si o lingurita de sare, acoperim vasul cu capacul din dotare, conectam aparatul Crock-Pot la sursa de curent si setam modul de preparare HIGH pentru o ora.

Scurgem bine ciupercile de lichid, eventual le mai clatim putin, tocam ceapa solzisori, iar untul il taiem in bucati mai mici.

Dupa scurgerea orei de fierbere a carnii de pui, transferam carnea intr-o sita sa se scurga bine de lichid, iar supa o punem in alt vas.

Clatim vasul de ceramica cu putina apa, asezam bucatile de unt in el, apoi ceapa si ciupercile si le amestecam bine.

Peste ele asezam carnea de pui scursa si condimentata cu piper, cimbru, boia de ardei dulce si sare.

Asezam capacul peste vas si setam programul HIGH pentru 2 ore si 30 de minute.

Lasam ingredientele sa se prepare in unt, precum si in aburul care se formeaza in vas, fara sa ridicam capacul, cel putin o ora, apoi adaugam vinul si zeama de la supa, atat cat sa acoperim carnea.

Curatam usturoiul si il trecem prin presa.

Adaugam peste el putina sare, apoi il amestecam cu smantana.

Amestecam bine ouale si le adaugam peste smantana si usturoi, apoi omogenizam amestecul si adaugam patrunjelul si frunzele de telina tocate marunt.

Cu 30 de minute inainte de expirarea timpului, incercam carnea, gustam mancarea si o mai asezonam cu condimente: piper, boia de ardei, nucsoara, apoi adaugam cate putina supa peste compozitia de usturoi, smantana si oua, pana o diluam usor si o adaugam treptat in vas, amestecand-o bine.

Este o mancare foarte buna, mai ales servita cu mamaliguta.

 

TIPS-URI

1

In functie de cat de bine sunt preparate ingredientele, in special carnea, timpul de preparare se poate prelungi, inainte de a adauga compozitia cu smantana.

2

Nucsoara este optionala, eu am adaugat-o ca imi place mult aroma ei.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu ciuperci si sos de smantana cu usturoi - slow cooker Crock-Pot 4,7 L" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de miel la slow cooker Crock-Pot