Ouale si smantana trebuie sa sfie la temperatura camerei, le puteti scoate cu 10-15 inainte de a va apuca de gatit.
Se pun la fiert ciupercile, cat sa iasa negreala din ele..nu trebuie sa fie fierte tota ca vor mai sta si cu puiul la fiert.
Se pune orezul la fiert. Intre timp, cat acestea fierb, se taie carnea bucatele si se condimenteaza cu sare, piper negru, boia, oregano.
Cand ciupercile sunt aproape gata fierte se pune la incins putin ulei de masline si se pune puiul la prajit, se poate adauga si putina apa sa nu se lipeasca de wok/tigaie/craticioara...Eu reteta am vazut-o la televizor la o emisiune culinara si bucatarul respectiv folosea wok, eu nu am wok...cel putin inca..
Asa...Ciupercile se scurg de zeama si se adauga peste puiul care se prajeste. Se amesteca smantana cu cele 4 galbenusuri si se adauga la puiul cu ciuperci dupa ce acestea au stat cam 10 minute la fiert impreuna la foc mediu. Daca sosul de smantana vi se pare prea gros se poate adauga putina apa.
Cat sta puiul la facut se prepara orezul si brocoli. Brocoli se taie in buchetele mici si la captul coditelor se cresteaza in patru pentru a se fierbe si acestea bine. Apa se pune la fiert cu putin sare si dupa ce da in clocot se adauga buchetelele de brocoli si vinul si se lasa la fiert pentru 10 minute.
Intre timp orezul s-a fiert si se scurge de apa, se pune int-o tigaie cu putin ulei de masline si se prajeste putin, se adauga sare , piper als bi doua oua pentru a se lega, si putin marar.
Dupa ce s-a fiert brocoli, se face o pasta usturoi care se dilueaza cu putina apa..un mujdei mai gros, si se toarna peste brocoli scurs in prealabil de apa.
Si apoi se servesc impreuna...si se aranjeaza farfuria dupa placul fiecaruia.