Pui cu portocale

de cristi2 in Pui, 31 Mar 2012 | 3290 vizualizari

 

Pui cu portocale

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pulpe superioare pui (fara spata)
  • 2 portocale
  • 2 cepe rosii
  • 2 cepe galbene
  • 2 morcovi
  • patrunjel verde
  • ulei
  • sare dupa gust
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cu portocale:

Se spala bine pulpele , se inlatura pielea si se pun la fiert pentru a elimina spuma.Intre timp se curata legumele si se pregatesc astfel : morcovul se da pe razatoarea mare , ceapa rosie se taie rondele iar ceapa alba se taie pestisori.Se curata portocalele de coaja si se taie rondele. Atunci cand carnea nu mai face spuma se scoate din apa in care a fiert(pe care nu o aruncam).

Intr-o craticioara se pune ulei cat sa acopere fundul si se pune la foc mic.In acest ulei se caleste usor ceapa alba iar cand aceasta se inmoaie se adauga morcovul si un polonic din zeama de la carne.Se lasa la foc mic pana se inmoaie putin si morcovul dupa care se adauga carnea , ceapa rosie rondele si deasupra portocalele rondele.Se completeaza cu zeama de carne pana la nivelul ingredientelor , se adauga sare dupa gust si se fierbe la foc mic pana se topesc portocalele si se restrange sosul la jumatate din cantitatea initiala.

Cand este aproape gata se adauga patrunjelul tocat fin.

Se serveste fie ca felul al doilea , fie ca garnitura la orez alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oana_pisicutza16 1

31.03.2012, 22:29

ce combinatie interesanta

cristi2 1

01.04.2012, 12:32

este delicios....noi l-am incercat aseara cu piure de cartofi !!!!

bucatarimcudiana 1

02.04.2012, 11:56

trebuie sa fie bun

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pui cu portocale