Pui crocant cu sos de lamaie

de Bucataria_lui_Tavi in Pui, 3 Iun 2010 | 7022 vizualizari

 

Puiul crocant cu sos de lamaie reprezinta o alegere perfecta pentru cei care iubesc preparatele exotice. Aceasta reteta chinezeasca se constituie intr-o gustare ideala, insa poate fi luata in calcul si ca fel principal, cu garnitura de orez cu legume.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 g piept de pui, taiat cuburi;
  • 100 ml suc de lamaie;
  • 2 linguri otet sherry;
  • 1 lingura cu zahar brun;
  • 2 linguri sos de soia;
  • 5 linguri de amidon (pentru pui);
  • 3 linguri rase de amidon (pentru sos);
  • 1 litru ulei vegetal;
  • 100 ml supa de pui;
  • 1 legatura de ceapa verde (pentru ornat).
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui crocant cu sos de lamaie:

Preparare pui crocant cu sos de lamaie: Puneti cuburile de pui intr-un bol si adaugati deasupra otetul sherry, zaharul brun, sosul de soia si sucul de lamaie. Amestecati si lasati carnea la marinat 30 de minute.

Dupa ce s-a marinat timp de 30 de minute, puneti carnea la scurs, intr-o strecuratoare, si pastrati sosul de marinata (nu-l aruncati!).

Puneti uleiul intr-un vas (eu am folosit vasul in care prajesc cartofi, fiindca are sita si astfel se pot scoate mai usor bucatile de pui, dupa ce s-au prajit). Marinata puneti-o intr-un bol, fiindca o sa aveti nevoie de ea cand o sa preparati sosul.
Tavaliti bucatile de pui prin amidon (prin cele 5 linguri de amidon), dupa care puneti-le pe o farfurioara. Lasati uleiul sa se incinga bine si adaugati cuburile de pui sa se prajeasca, timp de 3-4 minute, sau pana cand capata o culoare maro-aurie. Dupa ce s-au prajit, scoateti-le in strecuratoare si lasati-le sa se scurga bine de ulei.

Cat se scurg cuburile de carne, treceti la prepararea sosului. Puneti marinata intr-un wok si lasati-o sa fiarba la foc mediu. In supa de pui (pe care va sfatuiesc sa o aveti preparata inainte sa va apucati de aceasta reteta – asta ca sa fie rece cand preparati sosul) adaugati cele trei linguri de amidon si amestecati pana se dizolva.
Cand a inceput sa fiarba marinata din tigaie, dati focul mic si adaugati supa cu amidon, amestecand permanent, pana obtineti un sos gros. Stingeti focul si turnati sosul intr-un bol.

Tocati ceapa verde si puiul crocant se poate servi.

Puneti intr-o farfurie bucati de pui, peste care turnati sos de lamaie. Dupa ce ati turnat sos pe fiecare bucata de pui, presarati ceapa tocata si se poate servi (se serveste cat este sosul cald) cu garnitura de orez cu legume (preparare orez cu legume).

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui crocant cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

pe 01.07 la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Piept de pui marinat