Pui cremos cu bacon si paste

de nico15 in Fusilli, 4 Oct 2011 | 5117 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g de paste tricolore
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 1 ceapa rosie, tocata fin
  • 2 catei de usturoi taiat fin
  • 4-5 felii de bacon
  • 1 tulpina de telina, taiata fin
  • 2 bucati piept de pui aproximativ 400 g
  • 1 lingura de faina
  • 1 ceasca de smantana lichida
  • 1 ½ ceasca de parmezan ras
  • ¼ de ceasca de ceapa verde
  • sare,
  • piper,
  • pesmet    
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pui cremos cu bacon si paste:

Tocam legumele foarte fin, punem pastele la fiert, in apa cu sare iar cand aceasta fierbe se adauga pastele care vor fierbe in conformitate cu indicatiile de pe pachet. Deci ceapa, usturoiul, telina si ceapa verde se taie marunt. Cubulete de marime potrivita taiem pieptul de pui iar baconul se va taia fasii nu mai late de 1 cm. Radem si parmezanul pe razatoarea mica.

Dupa ce pastele au fiert, se scurg si se lasa in asteptare. Intr-o tigaie se pune uleiul si se lasa sa se incinga si se va adauga ceapa, usturoiul si baconul si se va sota doua minute. Se adauga cubuletele de pui si se lasa sa prinda culoare pe toate partile, dupa crae se va adauga o lingura de faina sau amidon alimentare si se amesteca se lasa aproximativ treii minute. Se va adauga un sfert de ceasca de apa, pentru a nu se arde ingredientele, iar dupa ce aceasta se va evapora se adauga smantana si se lasa sa fiarbe 3-4 minute.

Se ia de pe foc si se adauga jumatate din cantitatea de parmezan si ceapa verde.  Intr-un vas de jena, uns cu putin ulei, presaram  un praf de pesmet, se adauga pastele iar peste paste compozitia noastra din tigaie. Asezonam cu sare si piper si dam la cuptor nu inainte de a adauga restul de parmezan ramas. Preparatul nostru va sta 20-25 de minute la cuptor, dupa ce scoatem presaram restul de ceapa verde.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Pui cremos cu bacon si paste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste cu carne la cuptor