Din boia, usturoi, sare,piper, marar, patrunjel, maghiran, cimbru uscate se prepara un amestec ( din fiecare se pune cate ½ lingrita).
Puiul se spala, se usuca cu un servetel de hartie, se unge cu putin ulei si se presara amestecul de condimente si plante aromatice(atat pe exterior cat si pe interior); lamaia se taie in 4 pe lungime si se introduc in interiorul puiului, apoi se pune in punga, se strange la capat si se pune intr-o tava incapatoare. Tava se introduce in cuptorul incins pentru 15 minute, apoi se scoate punga si puiul se lasa in tava. Pe langa pui se aseaza cartofii aromati cu rozmarin, sare, piper, patrunjel si usturoi uscat si supa
Tava se baga din nou la cuptor pentru 45-60 minute, pana cand puiul este rumenit.
Pe un platou se aseaza foi de salata, apoi puiul si se aseaza langa cartofii. Se serveste alaturi de o salata de legume.