Eeeeei, am facut si eu o prajitura cu cirese, ca prea multe am vazut la voi! A mea e mai modesta si simpla, asa ca mine :))
Se spala si se curata ciresele de samburi. Se pun pe un servetel de bucatarie sa se scurga din zeama.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se topeste. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul si se toarna peste albusuri amestecand usor. La sfarsit se adauga faina in ploaie amestecata cu praful de copt, amestecand incet cu o paleta de jos in sus pana se incorporeaza bine.
Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt, eu am facut in tava de tarta. Se aseaza ciresele peste si se coace 20-30 de minute la 180 de grade. Se verifica cu scobitoarea si daca iese curata se scoate si se lasa la racit.
Se pudreaza cu zahar si se serveste.
Pofta mare!
1
daca va place puteti orna si cu frisca, merge foarte bine