Prepelite in foi de vita

de Panacris in Mancaruri cu carne, 16 Iun 2015 | 4469 vizualizari

 

O rețetă simplă, dar totuși deosebită. Prepelițele sunt tare gustoase și mai ales sănătoase. Facem abstracție de feliile de slănină :D ele sunt puse peste frunzele de viță, doar dau aromă preparatului.Vă asigur că și cei începători în ale bucătăriei, pot avea mare succes cu acest fel principal în fața musafirilor și prietenilor, cu puțină răbdare. Spor și poftă bună! :-*

 

INGREDIENTE

  • Prepelițe curățate 4-5 bucăți cca. 1000 g,
  • Ficat de prepeliță,
  • Ulei de măsline,
  • Foi de viță de vie proaspete mai mari cca. 10 bucăți,
  • Sare iodată,
  • Felii de bacon cca. 100 g,
  • Vin alb demisec cca. 200 ml.
  • Sfoară de bucătărie.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite in foi de vita:

Prepelițele curățate, se sărează puțin. Din măruntaiele de prepeliță se foloseșe doar ficatul curățat și eventualele oușoare din interiorul păsării. Acestea se introduc în cavitatea prepeliței.

Frunzele de viță se suprapun câte două, în așa fel încât să se poată înveli prepelița, apoi se ung cu puțin ulei de măsline, se așează înaripata și se închide ca și o sarma uriașă. Pachețele se sigilează cu felii subțiri de bacon, sau slănină afumată din dotare, apoi se leagă strâns cu ață de bucătărie.

Se așează într-o tavă termorezistentă, și se dau la copt cca. 30 de minute la foc mediu. Din când în când se ung pachețelele, cu sosul format în tavă, după 20 de minute se adaugă vinul, apoi se mai lasă la gătit în cuptor cca. 10 minute. Se servesc ca atare cu salată de sezon și/sau garnitura preferată. Simplu, gustos și arătos!

 

TIPS-URI

1

se pot coace și pe grătar, timpul de coacere e mai scurt de cca. 20 de minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite in foi de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu cartofi crocanti