Prepelite cu ciuperci de padure

de Sylvia in Mancaruri cu carne, 20 Feb 2011 | 7697 vizualizari

 

Va prezint acest platou care se incadreaza foarte bine la felul principal , este usor de realizat si de efect. Am ales de aceasta data sa combin prepelitele care sunt ele insele aromate si fragede cu ciupercile de padure care au de asemenea o textura placuta si o aroma aparte : rezultatul excelent

 

INGREDIENTE

Pentru 2 portii aveti nevoie de

  • 2 prepelite
  • o lingura de ulei de masline ( dupa cum vedeti sunt zgarcita cu grasimile ) ,
  • 400 grame de amestec de ciuperci de padure ( congelate am folosit eu ),
  • un morcov,
  • 50 ml apa,
  • 100 ml vin alb,
  • sare, piper,
  • boia,
  • patrunjel verde la final.  
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prepelite cu ciuperci de padure:

  Ciupercile de padure au o calitate extraordinara si isi merita pretul zic eu, datorita faptului ca adaugate si in cantitate mica schimba complet gustul si induc o aroma aparte care te cucereste. Am pus intr-un vas de fonta uleiul si prepelitele condimentate cu sare, piper si boia si le-am lasat sa se rumeneasca putin. Am adaugat apoi ciupercile , apa si vinul .

   Acoperim cu un capac si lasam sa se faca la foc foarte mic, intorcand prepelitele din cand in cand . Dupa 10 minute adaugam morcovul taiat rondele si lasam sa mijoteje incet in continuare inca 20-30 de minute.

 Daca este cazul mai adaugam cate putina apa  pana  cand sunt bine patrunse si prepelite si ciupercile au textura dorita. La final lasam sa scada apa , sosul va avea o textura bine inchegata de la ciuperci. Se servesc calde cu patrunjel proaspat taiat mai grosier.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prepelite cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Sylvia 1

24.02.2011, 19:45

Scuze, nu am fost atenta, in Italia ar trebui sa gasesti prepelite la magazinele mari gen Cora habar nu am cum se numesc , eu in talia nu am fost decat in vacante in statiuni mici si nu am dat peste asa ceva. Sau merita intrebat la un magazin de carne, eu asa as face , pupici.

Sylvia 1

24.02.2011, 19:55

Stefania eu locuiesc in Franta dar informatia ta ar fi foarte binevenita. Daca vrei intra pe pagina mea de facebook http://www.facebook.com/bucataria.sylviei#!/bucataria.sylviei si scrie despre asta, in ce oras esti si unde ai putea face livrari?

adry88 1

23.05.2011, 21:27

ce interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu măsline și brânzeturi - Aperitivul super gustos și rapid

ieri la 09:24

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

pe 13.06 la 18:21

Cremșnit fraged - Rețeta delicioasă și ușor de făcut

pe 13.06 la 11:01

Paste cu ciuperci și parmezan - Rețeta gustoasă și rapidă

pe 13.06 la 08:32

ULTIMELE COMENTARII

bobtilt

Търсите вълнуващо казино изживяване? Посетете https://onlinecasinobg.net/ – вашият пътеводител в света на онлайн хазарта в България за 2025! Сайтът предлага задълбочени ревюта, сравнения на бонуси и полезни съвети за избор на най-добрите платформи. От слотове като Starburst и Gonzo’s Quest до игри на живо като Lightning Roulette, ще намерите всичко за безопасна и печеливша игра. С информация за плащания чрез PayPal, Skrill, Neteller или криптовалути, както и за прогресивни джакпоти като Mega Moolah, този ресурс е задължителен за всеки играч!

Cozonac cu nuca si cacao

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci champignion cu copanele de pui.