Situaţia e simplă, pentru o zi de miercuri, când ţii post (şi de mâncare) şi doreşti ceva uşor, repede şi simplu de preparat, poţi încerca acest fel.
Prazul e foarte sănătos, are gust plăcut, dulceag şi nu atacă stomacul (pentru cei sensibili) aşa cum face ceapa.
Am curăţat şi tocat prazul, am curăţat şi tocat legumele şi am lăsat măslinele la desărat (în apă călduţă).
Am încins uleiul şi am adăugat ingredientele în oală completând cu apă încât să nu se acopere definitiv legumele pentru că prazul oricum se înmoaie şi-şi lasă zeamă. Am daugat sarea şi am lăsat la fiert.
Spre final am adăugat roşiile cherry şi bulionul.
Poftă bună!
1
Pentru cei ce mănâncă picant, un ardei iute tocat în compoziţie este ideal.
2
Dacă măslinele sunt foarte sărate, pot fi puse un pic la fiert separat înainte, dar cât să dea un clocot-două.