Prajituri cu branza si zmeura

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 6 Dec 2015 | 3919 vizualizari

 

Desi astazi este ziua lui Mos Nicolae, eu am pregatit ceva pentru Mos Craciun. Va invit la o praji tare buna, dulce-acrisoara.

 

INGREDIENTE

  • 125 g unt;
  • 4 oua;
  • un praf de sare;
  • 150 g zahar;
  • un plic de praf de budinca de vanilie (40 g);
  • jumatate de plic de praf de copt (5 g);
  • un plic zahar vanilat;
  • 4 linguri gris;
  • 750 g branza proaspata de vaca;
  • 270 g zmeura din compot;
  • 10 forme mari de silicon pentru briose.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajituri cu branza si zmeura:

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Intr-un ibric se topeste untul si se lasa sa se racoreasca.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se pun la rece.

Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand compozitia devine spumoasa si de culoare galben deschis. Se adauga untul lichid si se incorporeaza. Se pun praful de budinca, praful de copt, zaharul vanilat  si grisul si se amesteca. Se incorporeaza branza, apoi albusurile, amestecand cu  o spatula de silicon.

Formele de briose se ung cu unt si se aseaza pe o tava. Se pune aluat cu branza, zmeura, apoi iar aluat si se introduce tava la cuptor pana cand prajiturelele se rumenesc frumos. Se lasa sa se raceasca, apoi se pot servi.

 

TIPS-URI

1

Formele se pot umple pana la baza pentru ca aluatul nu va creste cat sa iasa din ele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajituri cu branza si zmeura" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
citeste mai mult
Generația G sau Generația Gorgonzola. Ce meniu au alcătuit 10 influenceri italieni!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tuxedo